2019 - ключова за строежа на магистрали, само "Скаптопара" е спънка за "Струма"

Снимка: МРРБ

2019 г. ще бъде ключова за пътното строителство в България. Министерството на регионалното развитие и благоустройството даде „зелена" светлина на проекти за близо 3 млрд. лв., чиято реализация ще продължи.

Това каза регионалният министър Петя Аврамова на Осмия дискусионен форум „Строителството през 2019 г. – перспективи и предизвикателства“.

В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ извършва инвентаризация на магистралите, първокласните, второкласните и третокласните пътища в страната. На базата на обобщен доклад ще бъдат направени анализ и разчет за необходимите средства.

От няколко месеца в МРРБ се работи по завишаване на гаранционните срокове за пътищата и магистралите. Ще бъдем безкомпромисни към качеството на изпълнение, каза министър Аврамова.

Годината ще бъде ключова и за изграждането на АМ „Струма“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ вече обяви обществените поръчки за строителство на най-тежкия участък - през Кресненското дефиле в посока София. Продължава работата по трасето от Кресна до Сандански, което се очаква да е готово до края на строителния сезон, както и на участъка Благоевград - Крупник.

Работата край Благоевград е все още спряна заради откритото древно селище край с. Покровник.

МРРБ очаква становището на Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимото културно наследство и ще се съобрази с него, посочи министърът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK