Откриха учебната година в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия

Снимка: Неврокопска митрополия

На 2 октомври бе открита новата 2018/2019 учебна година в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия. Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим заедно със свещениците Андон Шавулев, Спас Георгиев и Светослав Кючуков отслужиха водосвет за началото на новата учебна година. 

Към Православния информационен център има формирани следните курсове:

Курс по източно – църковно пеене с ръководител проф. Йоанис Папахронис. Тази година ще има и специални занимания по църковна музика с деца на възраст над 8 години. Те ще се запознаят с църковните невми и по подходящ начин ще започнат разучаване на основни църковни песнопения.

Неделно училище с ръководител богослова Даниела Гълъбова, в което децата имат възможност да опознаят Православната ни вяра чрез живота и делото на нашия Господ Иисус Христос, Пресвета Богородица, светиите.

Курс по иконопис с ръководители Гриша и Тони Иванови. Курсът е насочен както за деца, така и за възрастни. Занятията са насочени към усвояване начина на рисуване на икони и познания за православните светци и тяхното изобразяване.

Журналистически клуб „Кандилце“ с ръководител Антоанета Гулева. В него децата се запознават с основните журналистически практики, като прилагат наученото на терен, при интервюта и репортажи, които се публикуват в православното периодично издание – младежки вестник „Кандилце“

Продължават и беседите за Православната вяра и излъчването на православни филми в учебната дейност на Центъра.

Всеки, който желае, може да се запише на място в Православния информационен център, гр. Благоевград, ул. „Тракия“ 3, като таксите за курсовете се поемат от Неврокопската света митрополия.

След тържествения водосвет митрополит Серафим поздрави множеството деца и възрастни гости на Православния център.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK