2000 дка гора е унищожена от пожар край Средец

Снимка: Infomreja.bg

С променлив успех пожарът е локализиран в отделни зони

Вчера около 13.24 ч. в Районно управление - Средец, е получено съобщение за пожар, възникнал между землищата на с. Граничар - с. Кирово - с. Белеврен, общ. Средец, като огъня обхванал крайната част на с. Граничар.

С променлив успех пожарът е локализиран в отделни зони.

Поради силните пориви на вятъра и пресечения терен пожара отново се разразил. В гасенето се включили три противопожарни автомобила с деветима огнеборци, булдозер с двама служители за отцепване на просеки, въпреки труднодостъпния терен, 55 служители от държавни и общински горски стопанства, десет затворници и десет доброволци.

От огъня общо е обхваната 2 000 дка. площ, от които 470 дка. широколистна  гора и 80 дка.  борова. Предимно е бил низов в сухи треви и храсти, но на моменти е преминал във върхов, обхващайки боровата гора до границата. Изгорели са шест необитаеми къщи и стопанските постройки край тях в с. Граничар, две обитаеми къщи, както и около 30 дка. суха трева и храсти. Няма данни за пострадали лица.

Към момента гасителните действия продължават.

Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d