200-килограмово отстреляно прасе от ловджиите в Сатовча се изтърколи в местността „Скрибина" и падна във воден канал

снимка: личен архив

В истинско шоу се превърна първият успешен ловен излет на ловджиите от ловната група в село Сатовча, които успяха да сефтосат сезона с отстреляно 200-килограмово диво прасе. Големият глиган е бил повален от точните мерници в групата, водена от Ахмед Чинжев, които стреляли групово по него, но когато разяреното животно паднало смъртоносно, пронизано от няколкото пушкала, то се претърколило от най-високата точка в местността „Скрибина” и паднало във воден  канал в землището на село Абланица, община Хаджидимово.

Така ловното шоу започнало и всички авджии от групата в Сатовча се втурнали да спасяват плячката си от водата. Наложило се отстреляното диво прасе да бъде завързано с дебели въжета и влачено по протежението на канала повече от три километра, докато намерят подходящо място да бъде изтеглено на сушата. След това участниците в сафарито натоварили глигана на джипа на кандидатата за общински съветник от НДСВ и местен бизнесмен Съби Айвазов и всички триумфално пристигнали в селото.

Вече няколко дни ловното шоу, преживяно от местните авджии, е най-коментираната тема в цялата община. Героите в  сафарито твърдят, че този случай още дълго ще бъде коментиран и той ще остане завинаги в ловната история на общината.  
С успешни ловни излети и отстреляни диви прасета още в първите дни след откриването на тазгодишния сезон се похвалиха и стрелците от селата Кочан и Годешево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK