По 2 хил. лв. отпуска Община Дупница за „ин витро“ процедури, кампанията стартира в понеделник

Снимка: Infomreja.bg

В Община Дупница стартира 8-та кампания за финансиране на "ин витро" процедури. От понеделник до 17 септември, двойките с репродуктивни проблеми ще могат да разчитат на финансова помощ на стойност до 2000 лв.

За целта в общинския бюджет са заложени 26 000 лв. Критериите, на които трябва да отговарят семействата, са регламентирани в правилник, приет от Общинския съвет (достъпен на сайта на община Дупница - dupnitsa.bg).

Дупница е една от първите 5 общини в България, която въвежда практика да подпомага двойки. Това става в края на 2011 година с встъпването в длъжност на инж. Методи Чимев.

"Много от двойките се отказват от "ин витро" процедурите заради финансови трудности, а други разчитат на кредити, за да си позволят скъпоструващите изследвания. Затова не само продължаваме с подпомагането, но и завишихме малко парите за двойките.

Обръщам отново внимание, че обработката на документите се извършва при строга конфиденциалност, така че семействата да не се притесняват да подават документи. Излишно е да казвам, че ако има повече одобрени кандидати, с което сумата ще бъде надхвърлена, ще бъдат предприети съответните действия в бюджета, за да помогнем на всеки. Това е въпрос без коментар", коментира инж. Чимев.

Над 30 са досега бебетата на Дупница, които са се появили на бял свят с финансовата помощ на Общината.

Повече информация, кандидатите могат да получат на тел: 0701 5 92 95

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK