200 души освиркват Борисов и правителството в Пловдив

снимка: plovdiv24.bg

Министър-председателят Бойко Борисов отказа да се срещне с протестиращи профсъюзни дейци, които се събраха пред сградата на областната администрация в Пловдив преди началото на днешното изнесено заседание на правителството, пише vesti.bg.

Активисти на "Подкрепа" и КНСБ протестират срещу пенсионната реформа, отпадането на класа за прослужено време и повишаването на студентските такси.

Премиерът и министрите бяха посрещнати с викове "Оставка" от около 200 души - от Пловдив, но и доведени от Хасково, Стара Загора, Карлово, Асеновград, мини "Марица-Изток", съобщава plovdiv24.bg.

От община Пловдив съобщиха, че не са издавали разрешение за провеждане на протест пред сградата на областната администрация. Такова разрешение е дадено, но за площада пред Общината.

"За десет месеца са натрупани 161 000 дни от болнични. Това са пари, които плащаме от нашите и вашите джобове. Затова няма да се срещам с тях", заяви пред журналисти премиерът Борисов.

Преди заседанието Борисов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов връчиха символично субсидиите за тази година на трима животновъди от Пловдивска област. Министър Найденов съобщи, че общата субсидия за животновъдния сектор е 93 милиона лв., а по-голяма част от средствата вече са по сметките на производителите.

Той добави, че до утре всички преводи ще бъдат извършени и хората ще получат парите си.

Според предварителната информация на редовното правителствено заседанието се разглеждат проектите на нормативни актове според дневния ред. Във втората част правителството ще обсъди заедно с кметовете от 18-те общини в областта теми от регионален характер и възможностите за по-добро сътрудничество между централната изпълнителна власт и местните органи на самоуправление. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK