Деца творят на коледен панаир в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Първият ден от Детски коледен панаир привлече стотици деца във фоайето на Младежкия дом в Благоевград. Инициативата се провежда в рамките на два дни, като финалът ще бъде поставен с разбиване на празнична пинята, към 16:00 часа утре.

Вълшебството на Детския коледен панаирен дух се пренася в Благоевград за четвърта поредна година. В рамките на панаира с помощта на аниматори деца майсторят, правят коледни сладкиши, изработват картички, календари и т.н.

Една от новостите тази година е ателие за изработка на коледни свещи, като всяко дете може да направи празнична свещ по свой дизайн, в различни цветове и декорации. Освен изработката на свещи, в програмата за първа година влизат атрактивни коледни играчки от естествена вълна, както и красиви елхи от хартия.

Сред любимите атракции е и  традиционното  ателие за коледни сладки, където децата ще могат да украсят свои кулинарни шедьоври. В програмата са включени още и  архитектурна работилница, ателие за снежни човеци, 3D картички и преспапиета.

Част от изработените артикули ще бъдат изложени по време на коледния базар, който отваря врати на 27. декември 2017 година. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK