20 жалби за незаконни дейности са постъпили през изтичащата година в Регионална дирекция по горите – Кюстендил. По-голяма част са неоснователни

Снимка: Infomreja.bg

През годината са разгледани и проверени 20 жалби, сигнали и заявления за извършвани незаконни дейности в горските територии за териториите на двете области Кюстендил и Перник.

Това каза пред медии директорът на Регионална дирекция по горите – Кюстендил инж. Здравчо Тодоров. От тях приблизително 5 % са подадени относно разрушени горски пътища в последствие на извършвания извоз с товарни автомобили на добита дървесина.

Останалите получени жалби и сигнали в по-голямата си част са за извършени неправомерни сечи във възстановени гори на физически лица, извършени незаконни сечи в останалите случай в ДГТ, възражения по изведени сечи от наследници на гори без пълномощно с останалите правоимащи и др. 

В по-голямата си част от основателно подадените жалби и сигнали е за извършени незаконни сечи с неустановен извършител. Неоснователните жалби се дължат основно на непознаване от страна на жалбоподавателите на действащите нормативни документи, грешна представа за местоположението на възстановените им горски имоти.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK