Национален парк „Рила“ отбелязва Световния ден на водата с онлайн презентация

Снимка: ДНП "Рила"

Тя ще се излъчва от Посетителския информационен център в Благоевград

По повод Световния ден на водата 22 март Дирекция „Национален парк Рила“ представя водните ресурси на парка в социалните мрежи.

Онлайн презентацията „Водните ресурси на Национален парк Рила“ се излъчва от Посетителски-информационен център – Благоевград, и може да се гледа във фейсбук страницата „Национален Парк Рила“ /Live Video/ - https://www.facebook.com/NationalParkRila/videos/564142437535271/.

Екипът на парковата дирекция ще представя и други природозащитни инициативи и теми, свързани с природните богатства на защитената територия с преки излъчвания от новооткрития Посетителски-информационен център в Благоевград.

Инициативата за отбелязването на Световния ден на водата започва през 1992 г. на конференция на ООН „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Генералната асамблея на ООН определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Празникът се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година се организират прояви в цял свят. При отбелязването му се търси връзка с друга актуална тема, която се разглежда и в годишния Световен доклад на ООН за водата.

Световният ден на водата през 2020 г. поставя темата за водата и изменението на климата и неразривната връзка между тях. Кампанията цели да се покаже как правилната употреба  на водата ще спомогне в борбата с климатичните промени - за намаляване на наводненията, сушата, недостига на вода и замърсяването. Чрез адаптирането към последствията от изменението на климата върху водните ресурси ще предпазим здравето и ще спасим животи. Ако използваме ефективно водата, това ще допринесе за намаляване на парниковите газове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK