Държавата отново осигури 100 000 лв. за град Хераклея Синтика

Снимки: Община Петрич

Кметът Димитър Бръчков благодари за осигуреното финансиране

С решение на Министерски съвет от днес се отпускат 100 000 лв. за продължаване на археологическите проучвания в обект Античен град Хераклея Синтика, община Петрич.

Кметът Димитър Бръчков благодари за осигуреното финансиране и отчете, че се създава общ туристически продукт за обект, който се посещава годишно от близо 60 хил. туристи от страната и чужбина.

Ръководител на проучванията на терен е доц. д-р Людмил Вагалински, който подари на премиера Борисов албум със снимки за свършеното досега в античен град Хераклея Синтика.

"През тази година от бюджета на Община Петрич бяха гласувани 50 000 лв. за археологическите разкопки, Министерство на културата осигури също 20 000 лв. През 2018 г. отново с решение на Министерски съвет бяха насочени още 150 000 лв. за античен град Хераклея Синтика.

На днешното правителственото заседание взехме решение да отпуснем още 100 000 лева на Министерството на културата за разкопките на древния град Хераклея Синтика, който се намира до Петрич. Доц. Людмил Вагалински от Националния археологически институт с музей към БАН ни информира за напредъка по обекта, а кметът на община Петрич Димитър Бръчков се ангажира да се довърши ремонтът на пътя дотам, за който също правителството по-рано отпусна целеви средства", написа премиерът в профила си във фейсбук днес след заседанието.

 

Снимки: МС

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK