160-годишнина и патронен празник на СУ "Никола Вапцаров" честват учители, ученици и жители на Хаджидимово

Снимки: СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово

От 4. до 8. декември учители, ученици, родители и жители на Хаджидимово отбелязват двоен празник на СУ "Никола Вапцаров".

Празничните дни са обявени за Седмица на Вапцаров, тъй като тази година се навършват 108 години от неговото рождение, 160 години от светското училище в Хаджидимово, както и ще бъде почетен с много инициативи патронният празник на школото.

Учениците ще вземат участие в конкурс по Вапцарови стихове (V – VIII клас), конкурс за есе на тема “Моето училище” (IX – XII клас), ще бъде организиран и спортен полуден.

Празнуващи и жители на Хаджидимово ще се насладят и на театралната постановка “Боряна” от Йордан Йовков, която е подарена от кмета на общината – Людмил Терзиев, по случай празничната седмица, годишнината на светското училище и патронния му празник.

Предпоследния ден от празничната седмица ще бъде на тема  “Ден на професиите", съобщиха от училището.

В конферентната зала на общината учениците на СУ “Никола Вапцаров” ще имат възможността да се запознаят с реализирали се вече бивши възпитаници на училището в различни и авторитетни професии.

Черешката на тортата ще бъде в петък (8.12.2017г.), а именно тържество, посветено на 160 години училище в Хаджидимово и патронния празник.

СУ “Никола Вапцаров” води началото си от първото светско училище в Долна Сингартия, открито през 1857 – 1858 учебна година. Светското училище в съседното тогава село Горна Сингартия се открива по-късно – през 1864 година.

Днес училището е осъвременено и модерно оборудвано. В него се обучават 374 ученици, повечето от които не спират да се доказват в състезания и конкурси от различни естества.

Автор: Ванина Бозова – Представител на клуб „Журналисти в действие“ по проект „Твоят час“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK