2-годишно от Панагюрище с насинено лице. Целувки от друго дете му причинили травмите

Снимка: Infomreja.bg

Темата за насилието в детските градини и училищата става все по-болезнена.

Дете на 2 г. е прибрано от детска граднина с посинено лице. To e било в детска градина "Пролет" в Панагюрище. Дядо му отива на обяд да го прибере, когато вижда белезите по лицето, които са намазани с крем. Отива при дежурната възпитателка Павлина Ерова и търси обяснение за синините, които са из цялото лице на малкия Кристиян.

Ерова обяснява, че детето се е ударило в столче, след което за да бъде утешено от свое малко приятлче, е прегърнато е целувано. Целувките, които "нанася" другото дете на Кристиян, са толкова силни, че водят до синините. В обяснението е включено, че е имало и ухапване. 

Родителите не вярват на тази версия на възпитателката. Те са сигурни, че малкият е ударен от нея. Казват, че има следи от пръсти, а самото дете е било много разстроено и е казало, че не иска да отиде повече на градина и че госпожата го е ударила.

Според Ерова детето не може да говори, за да обясни всичко това.

Директорката на детското заведение твърди, че емоциите между децата са много силни и е възможно при гушкането и целувките да достигне до подобни белези. Тя категорично подкрепя колежката си и се аргументира с нейния 30-годишен опит.

Родителите ще преместят Кристиян в друга градина, като те държат случаят да бъде изяснен. Ще търсят отговори на въпросите как се е стигнало до сините, защо детето е намазано с мазило против синини без да са уведомени родителите. Търси се и обяснение защо при инцидента веднага не е съобщено на майката и бащата.

От детската градина пък са подали жалба в полицията за агресивно поведение към служителите от страна на потърпевшите родители и роднини.

 

Снимка: bTV

КОМЕНТАРИ

Радосвета Бътовска15:22 - 13.09.2017
В това нещастно село спокойно могат да те пречукат и никой няма да разбере.Преди време един "тип" на име д-р Панчо Кръстев Бътовски едва не ме уби от с удари в главата и полицията буквалнот се изсмя.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK