Иванчева твърди, че не е докосвала парите

Снимка: бТВ

Задържаният кмет на район „Младост” Десислава Иванчева заяви, че фирмата, която е подала сигнала срещу нея, довел до операцията по задържането й, се казва „Ваклин Груп”, съобщиха от бТВ.

Специализираният наказателен съд разглежда искането за постоянен арест на Иванчева, която беше задържана при акция преди 3 дни. Заплашват я от 10 до 30 години затвор. Обвинението към нея е за подкуп в особено големи размери.

Иванчева каза още, че не знае как парите, открити при задържането й в колата, в която се е возила, са попаднали там.

По пръстите й не са открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя. „Не са ми светили ръцете”, категорична беше Иванчева.

Според нея причината за акцията е да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е зам.-кмет в община „Младост”.

Междувременно от прокуратурата обявиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община  -  Десислава Иванчева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK