Американските собственици на "ТАД груп" ще заведат иск срещу България

Снимка: БТА

Делото ще бъде заведено пред Вашингтонския търговски арбитраж

Компанията–майка на „ТАД груп“ подготвя иск срещу България заради разследването във връзка с хакерската атака срещу НАП.

Американските собственици на фирмата ще заведат дело пред Вашингтонския търговски арбитраж и ще искат 7-цифрена сума за обезщетение заради увреждане на имиджа.

Това заяви пред бТВ адокат Георги Стефанов, който е защитник на арестувания във връзка с делото в България Иван Тодоров.

"За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито от каквито и да е други доказателства", каза Стефанов.

Той каза още, че прокуратурата е поставила обвиняемите по делото в неравностойно положение, тъй като обвиненият за извършител Кристиян Бойков и обвиненият за подбудител Георги Янков са на свобода.

Адвокат Стефнов коментира, че според него клиентът му Тодоров е „натопен“ или от конкурентна фирма, или от някой, който има интерес от закриването на „Тад груп“. Той каза още, че като свидетели по делото са били разпитани двама бивши служители на фирмата, които са работили за кратко в нея и не са имали контакти с клиента му.

Защитникът определи разпространените от прокуратурата като доказателства по делото извадки от чатове между Бойков и Тодоров като „инсинуация“ и „картинки“.

Апелативният специализиран съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Тодоров, въпреки че той доброволно се върна в България и беше осовбоден срещу гаранция от 100 хил. лева. /Свободна Европа/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK