2 години затвор и глоба за 57- годишен мъж, държал оръжие без разрешение

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата подлежи на обжалване пред ОС – Кюстендил, в 15-дневен срок

Районен съд – Дупница, призна 57-годишен мъж от дупнишкото село Палатово за виновен в държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, и за държане и отглеждане на растения марихуана, като му наложи едно общо, най – тежко наказание: „Лишаване от свобода” за срок от 2 години,  при първоначален „общ“ режим и „Глоба”, в размер на 500 лв.

Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев, признава подсъдимия Р. С. за виновен в това, че на 23.07.2019 година, в обитавана от него къща в село Палатово, без надлежно разрешение е държал ракетен пистолет, многозарядна гладкоцевна пушка „Помпа“ и 71 броя боеприпаси, годни за употреба.

Съдът признава подсъдимия за виновен и в това, че от неустановена дата до 23.07.2019 г. в имот обитаван от него е отглеждал 4 броя млади растения от рода на конопа / марихуана /, с общо тегло на изсушената листна маса – 8, 60 грама, на стойност 51, 60 лв. 57- годишният мъж е признат за виновен и в държане на коноп, с тегло 4, 79 грама, на стойност 28, 74 лв.

Присъдата, с която 57 – годишният мъж е обявен за виновен в държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, и отглеждане и държане на марихуана, може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес, пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK