Самолет с 98 души на борда катастрофира в Казахстан, има жертви

Снимки: ЕПА/ Нова тв

Той е изпълнявал полет до столицата Нурсултан

Най-малко 12 души са загинали в катастрофа на пътнически самолет край град Алмати в Казахстан, съобщават Ройтерс и БГНЕС. Ранените са 17, като състоянието на някои от тях е много тежко, казват от правителството на азиатската страна. Машината е превозвала 95 пасажери и 5 души екипаж по време на инцидента.

Капитанът на разбилия се в казахстанския град Алмати самолет е загинал. Загинал е и председателят на Съвета на генералите на Казахстан Рустем Кайдаров, съобщава Спутник Казахстан.

Според агенцията, в централата на организацията се провежда спешно заседание на президиума, на което се решава въпросът за прощаване с Кайдаров.

Самолетът е изпълнявал полет до столицата Нурсултан, когато "започнал да губи височина при излитане и се ударил в бетонна ограда", пише в изявление на службата за авиационен контрол на Казахстан. Разбил се е около 3:22 часа сутринта българско време. Самолетът е на казахстанския превозвач Бек Еъ, който има няколко машини Фокър 100. Властите в азиатската страна казаха, че спират всички самолети от този модел от употреба, докато се извърши разследване.

Към този момент няма данни за пострадали българи при самолетната катастрофа в Казахстан, довела до множество жертви и ранени.  Българското посолство в Казахстан е в постоянен контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Казахстан на телефони +7 7172 90 15 15 и +7 701 304 24 77. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK