Омбудсманите на България и Сърбия с обща приемна в Босилеград

Снимка: Личен архив

Участват в работна среща за защита правата на малцинствата

На 1 октомври 2019 година в Босилеград омбудсманът на България - Диана Ковачева, заедно с омбудсмана на Сърбия - Зоран Пашалич, ще открият обща приемна за граждани в Босилеград. Двамата ще бъдат придружавани от посланика на България в Сърбия Н. Пр. Радко Влайков.

Приемните за граждани започват от 10.00 ч. и ще продължат до 16.00 ч. в Народната библиотека „Христо Ботев“. Желаещите да се запишат могат да изпратят предварителна заявка на имейл [email protected] или на телефоните: (+38111)2068 119 и (+381 62)888 7561.

В 11.30 ч. двамата омбудсмани на България и Сърбия ще посетят Културно-информационния център на Българското национално малцинство в Босилеград, където ще проведат среща с неговия председател Иван Николов. 

От 13.30 ч. Ковачева и Пашалич ще участват в работна среща с държавните учреждения и представителите на гражданския сектор по актуалните теми в областта на защитата на правата на гражданите и на малцинствата.

Общата приемна е част от проект, финансиран по линия на българската помощ за развитие и се организира със съдействието на Посолството на Република България в Белград.

Подобно събитие се организира за втори път в рамките на няколко месеца. Първата обща приемна за граждани между двете страни бе отворена на 19 март 2019 г. в Цариброд.

Проектът е насочен към укрепване на институцията на Омбудсмана на Република Сърбия и подобряване на видимостта на дейностите на институцията в отдалечените региони.

Целта е да се подобри информираността на гражданите за техните права чрез видимо присъствие и организиране на срещи на институцията на Омбудсмана с граждани като механизъм за защита на техните права.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK