Специалисти от "Пирогов" преглеждат деца в Сандански безплатно

Снимка: "Пирогов", архив

След големия брой деца, които бяха записани за преглед в първата кампания през месец октомври, с  подкрепата на община Сандански специалисти от столичната спешна университетска болница „Пирогов“ ще преглеждат отново безплатно деца в град Сандански.

Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията „Национална програма Детско здраве – Пирогов“. По време на нея едни от най-добрите детски специалисти по УНГ, травматология, хирургия, урология, офталмология, кардиология и неврохирургия ще извършат профилактични прегледи в сградата на МБАЛ „Югозападна болница“ – град Сандански.

Прегледите ще се проведат на 9 февруари /събота/, в часовия интервал между 9:00 – 15:00 ч. в МБАЛ „Югозападна болница“ – град Сандански.

В същия ден, в приемен блок ще бъде обявен списък с кабинетите, в които ще преглеждат специалистите.

Детските специалисти, които ще бъдат на разположение: УНГ, ортопед-травматолог, уролог, кардиолог, очен, неврохирург и хирург.

Родителите на децата, които са с придружаващи заболявания, трябва да носят всякакъв вид медицинска документация за прегледа. Препоръчително е деца, които са с грипна симптоматика да не се водят.

Кампанията се провежда вече пет години. В рамките й пироговските лекари прегледаха над 10 000 деца от България. От тази година кампанията се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание на Р България.

Желаещите да се възползват от възможността е необходимо предварително да се запишат на телефон: 0746/ 89099 до 8 февруари включително, между 08:00 – 12:00 ч. и 13:00 – 17:00 ч.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK