Съдът в Дупница отсече: 3 години условна присъда за пиян шофьор и крадец

Снимка: Infomreja.bg

И двамата са се признали за виновни пред съда

Наказание „Лишаване от свобода” за срок от  1 година, изпълнението  на което се отлага за срок от 3 години, за кражба на жито, постанови Районен съд- Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова.

Подсъдимият Д.А.В. се призна за виновен в това, че на 24.07.2017 г. в землището на с. Делян, област Кюстендил, в местността Цвичи поле, е отнел 300 кг. жито на стойност 300,80 лева от владението на Х..Х.

За извършване на кражбата е използван комбайн, негова собственост, с който е ожънато, натоварено и транспортирано житото - престъпление по чл.  195, ал. 1, т. 4, пр. 1 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК.

Съдът осъжда подсъдимия Д.А.В. да плати на гражданския ищец Х.Х. сумата от 300 лв., представляваща обезщетение за причинените му имуществени вреди вследствие на извършеното престъпление. Подсъдимият е осъден да плати и направените по делото разноски, общо 523,60 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок, пред Кюстендилски окръжен съд.    

Обвиняемият Е.С.С. пък се призна за виновен в това, че на 24.09.2019 г. в гр. Дупница, по ул. „Анна Малашевска“ е управлявал лек автомобил с 2,73 промила - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

РС-Дупница, му наложи наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“, чието изтърпяване да се отложи за срок от  3 години, като одобри сключеното между прокуратурата и защитата на подсъдимия споразумение. На основание чл. 343г от НК, съдия Мая Гиздова му наложи и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година и  6 месеца.

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 от НК да бъде отложено за срок от 3 години и глоба в размер на 200 лева, постанови съдия Стахил Гошев от Районен съд – Дупница, за С.М.К., който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол. Съдът му наложи и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца.

На 22.09.2019 г., в 06:13 часа в гр. Дупница, ул. „Св. Иван Рилски“, обвиняемият С.М.К. е управлявал лек автомобил с1,58 промила - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK