В събота откриват десетото юбилейно издание на Празника на черешата в Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, организира юбилейно десето издание на Празника на Черешата 2017, което ще се състои на 24 и 25 юни

В първия ден -  24 юни (събота) - центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци, занаятчии, производители на череши, любители и гости на празника.

Официалното откриване е от 11:00 часа, като по традиция на изложба-базар ще се представят перспективни сортове череши за страната и района, последвана от Конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд.

Програмата за деня включва Фолклорен празник „Черешчица род родила” от 12:00 часа и обявяване на резултатите от конкурса. Организаторите канят всички любители на черешовия плод на състезание по надяждане с череши от 13:30 часа, като за победителите са осигурени награди.

Специално за посетителите на Кюстендил и всички желаещи, Община Кюстендил подготвя информационен тур от 16:00 часа, обхващащ всички културно-исторически обекти в града. 

Организаторите на празника ще зарадват кюстендилци и гостите на града с концерт на обичаната от поколения фенове на рок-музиката група „Б. Т. Р.” от 19:30 часа на площад „Велбъжд”.

Начало на музикалното събитие ще поставят известният на кубната сцена DJ Ross; риалити звездата от първото издание на „Star Academy” - Клавдия Драганова и кюстендилецът Кристиян Янкулов, който наскоро представи видеото към първата  си песен, след успешното представяне в музикалния формат „Х фактор”. 

Кулминацията на празничния концерт са музикантите от „Б. Т. Р.”, които ще зарадват рок-феновете с изпълнение на любимите хитове – „Цвете от луната”, „Елмаз и стъкло”, „Спасение”, „Море от любов” и други. 

„Б.Т. Р.” са носители на множество награди у нас и в чужбина, а фронтменът на групата - Атанас (Наско) Пенев -  е един от най-любимите български рок-гласове за всички времена. Част от многобройните концерти е и незабравимото им представяне в лондонската зала „Astoria Hall“. Групата е предпочитана за подгряващ изпълнител на световноизвестни рок-банди, събиращи многохилядна публика в страната - Дийп Пърпъл ,Скорпиънс, Уайтснейк, Назарет, Юръп и други.

Празникът на Черешата 2017 ще продължи на 25.06 (неделя) от 10.00 часа с изложба-базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители, арт-работилница за деца.

Гост на празника ще бъде Иван Звездев, който ще вземе участие в кулинарната надпревара „Череши в кухнята” от 12:00 часа в градинката пред Община Кюстендил.

Програмата продължава с втората част на Фолклорен празник „Черешчица род родила” от 13:30 часа, последван от обявяване на резултатите от Кулинарната надпревара.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK