19-годишен българин получи 1 млн. лв. за развитие на бизнеса си

Източник: Еconomik.bg

19-годишният собственик на българската компания Melissa Climate Любомир Янчев получи финансиране за развитие на чужди пазари на стойност 1 млн. лева, съобщава economic.bg

Българската фирма получава своето финансиране от два инвестиционни фонда - Eleven, както и по европейската програма за развитие на малък и среден бизнес "Джереми". От скоро компанията е обвързана и с българския инвестиционен фонд за развитие Rosslyn Capiral.

Melissa Climate е основана преди година и предлага устройство за интернет контрол на климатици, което спестява до 25% от консумираната енергия.

Чрез финансирането българската фирма планира да навлезе основно в Турция, Испания и Гърция, но ще продължи да продава услугата си и в България.

Устройството позволява управлението на климатик от всяка точка на света. Единствено е нужно, потребителят да има смартфон. Устройството не изисква професионална инсталация и работи с абсолютно всички марки и модели климатици.

Според местоположението на потребителя Melissa решава кога и как да нагласи температурата у дома. Примерно, ако потребителят не си е у дома, системата поддържа различна температура, а когато разбере, че се прибира, включва климатика автоматично.

Смартфон приложението информира колко часа сте използвали климатика си през изминалия месец, колко време сте прекарали извън вкъщи, както и колко процента от вашата сметка Melissa е успяла да спести, откакто я използвате.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK