Мъртво пиян шофьор с отнета книжка катастрофира в разградско село

Снимка: Infomreja.bg, архив

Дрегерът отчел 3,91 промила алкохол

Сигнал за самокатастрофирал лек автомобил е получен около 23.15 часа на 18 декември. На влизане в село Благоево е установен «Форд Фокус», пътувал в посока Попово и управляван от 42-годишен мъж от Разград.

В хода на проверката станало ясно, че водачът е лишен от правоуправление по съдебен ред и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела рекордните 3,91 промила.

Мъжът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.2 от НК.

Крадец проникнал в зърнобаза в село Просторно. Между 20.00 и 20.30 часа на 17 декември от зала за управление на сушилня изчезнали 6 акумулатора и части за електрически мотори – лагери, капачки, ротори и други.

Нанесените щети са в процесс на изясняване. В хода на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК е установен извършителят на кражбата – 49-годишен мъж от село Топчи. Той е задържан в РУ-Разград. Работата по разследването продължава.

Лек автомобил «Мерцедес А 170 CDI” е спрян около 14 часа на 18 декември в кубратското село Сеслав. В хода на проверката е установено, че 44-годишният водач е неправоспособен. Автомобилът не е регистриран по надлежния ред, а с поставени две регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо производство по чл.345, ал.1 и ал.2 от НК.

Лек автомобил „Рено Еспейс” е спрян за проверка по улица „Л.Каравелов” в Разград около 16.30 часа на 18 декември. Пред пътните полицаи 38-годишният водач от Шумен представил неистински официален документ – свидетелство за управление на МПС, испански образец. Започнато е досъдебно производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK