188 нуждаещи ще получат личен, социален или домашен асистент по проект на Община Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

188 нуждаещи се благоевградчани ще получат личен, социален или домашен асистент по одобрен проект на Община Благоевград. По него ще бъдат предоставени интегрирани социални услуги за лица над трудоспособна възраст и в неравностойно положение.

Проектът ще се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Отпуснатите средства са в размер на 496 821, 60 лв., а срокът  за изпълнение на дейностите е 21 месеца.

От комплексните социални услуги ще се възползват хора, които не могат да се самообслужват и хора с увреждания, в това число и  възрастни над 65 години, които имат нужда от грижи в домашна среда.

Целта на проекта е в максимална степен да се отговори на специфичните нужди на потребителите на услугата. По този начин ще се подобри качеството им на живот. С изпълнението на проекта ще се насърчат и Anchorравните възможности на уязвимите групи.

Проектът ще предоставя и възможности за връщане на реалния пазар на труда на лица, които полагат грижи за своите близки с увреждания. Първоначално ще бъдат наети 53 души, а в последствие още 79 души, които да обслужват нуждите на лицата, които към настоящия момент ползват услуги по схема „Нови алтернативи” и задължително ще бъдат присъединени през месец април 2016 г. към новия проект.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK