18 общини получиха чекове за медицинско оборудване

снимка: infomreja.bg

18 български общини получиха чекове за 88 милиона лева от министъра на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Парите ще бъдат инвестирани в медицинско оборудване на общински болници и онкодиспансери.
Средствата са осигурени по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Домакин на церемонията по връчването на чековете бе кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който посрещна министър Павлова. Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов не пристигна в Благоевград, както бе обявено предварително, замести го д-р Ковачева, началник отдел „Медицински дейности”.

В 12 часа в залата на общината министър Лиляна Павлова връчи чековете на общините Стара Загора, Пловдив, Благоевград, Хасково, Шумен, Бургас, Враца, Русе и други. Чекове за финансиране получиха още кметовете на Сандански и Гоце Делчев - Андон Тотев и Владимир Москов. По този проект в болниците в двата общински центъра ще получат по 3,7 млн. лв.

Близо 6 милиона лева отпуска МРРБ за изграждане на модерен лъчетерапевтичен център в онкодиспансера в Благоевград. Кметството ще се включи в поректа с 470 000 лв съфинансиране. До две години областният център ще има един от най-модерните центрове за лечение на онкологични заболявания, каза кметът Атанас Камбитов.
 

КОМЕНТАРИ

М21:59 - 31.01.2012
Браво!
Мария Б.15:16 - 31.01.2012
Браво на нашият кмет В. Москов .
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK