18-годишният шофьор, помел трима младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

18-годишният шофьор, помел трима младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста.

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", която наложи Районният съд в Петрич, днес бе потвърдена и от окръжните магистрати в Благоевград под председателството на съдия Петър Пандев. 

Делото бе гледано при закрити врата, като искането на адвоката на обвиняемия - Иво Стефанов, за по-лека мярка "домашен арест" не бе уважено от съдебния състав.

Съдът прие доводите на прокурора, че съществува обосновано предположение обвинямият да осуети или затрудни провеждането на разследването и събирането на доказателства по делото, както и опасност от укриването му и извършване на друго престъпление.

18-годишния Георги Попстоянов се изправя пред Темида за престъпление по чл. 343, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Причиненият от Георги пътен инцидент стана в полунощ на 16. август на ул. "Цар Борис III" в Петрич. Тогава младият водач, управлявайки с несъобразена скорост лек автомобил "Опел Астра", изгубил контрол, излязъл от пътя, качил се на тротоара и блъснал група младежи, като ранил трима от тях. 

Веднага след злощастното ПТП приятели, близки и роднини на пострадалите деца предприеха серия от протести с искания за справедливо наказание спрямо 18-годишния шофьор.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK