Арестант почина ден преди съдебно заседание по дело за убийство

Снимки: Infomreja.bg, архив

Сашо Димитров умира година, след като уби съпругата си и опита да прикрие следите

Петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, прекрати наказателното производство по делото за убийството на 63-годишната Райка Димитрова от Кюстендил, поради смъртта на подсъдимия, Сашо Димитров /на 66 г./. Според внесения от Окръжна прокуратура Обвинителен акт, той бе обвиняем за това, че на 18.01.2020 година, в апартамент, в кв. „Герена“ в Кюстендил е умишлено умъртвил 63-годишната си съпруга, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, пр.3, във вр. с чл. 115 от НК.

Съдът прие писмени доказателства, от който става ясно, че подсъдимият е починал на 26.04.2021 г., по време на привеждането му от затвора в Бобов дол, където търпи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, към сектор „Арести“ в Кюстендил, за участие в днешното съдебно заседание.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи срещу Сашо Димитров беше повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6а, във връзка с член 115 от НК, или за убийство, извършено в условията на домашно насилие. На едно от последните съдебни заседания на влизане в съдебна зала, 63-годишният Сашо каза, че не е убиец. Дори трудно се държеше на краката си, а говорът му беше забавен и неразбираем.

Жестокото убийство стана в апартамента на жилищен блок на 18-и януари 2020г. в кюстендилския квартал „Герена“. Именно тогава след пореден пиянски запой Сашо удря няколко пъти съпругата си, а след което я намушква с кухненския нож. Мъжът е арестуван няколко часа след убийството в неадекватно състояние. Димитров дори преместил трупа в друга стая, почистил следите от кръв и се обадил на траурна агенция, за да организира погребението. Именно в този момент по тялото на жертвата откриват следи от насилие и пробождане с нож, а със случая се заема полицията и прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK