Ало измамници от Враца влизат в затвора

Снимка: Infomreja.bg

Те действали на територията на града повече от една година

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца, съдът е признал за виновни подсъдимите Д.Г., К.К. и В.А., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 210, ал. 1, вр. чл. 209, ал. 1 от НК.

През период повече от една година - от м. февруари 2018 г. до м. март 2019 г., в гр. Враца, тримата мъже, действайки в съучастие, въвели в заблуждение различни жители на града, с цел имотна облага.

Измамниците използвали сходна схема – чрез телефонни обаждания те убеждавали гражданите, че съдействат на полицията за залавянето на престъпници. За целта Д.П. се представял за служител на МВР. Пострадалите изпълнявали инструкциите на „полицая Петров“, „следователя Кръстев“, „Стефанов от криминална полиция“ и оставяли на указаните от тях места парични суми и различни златни накити. Общата стойност на причинената им имотна вреда възлиза на 28 986,50 лева.

С осъдителната присъда на Д.Г. е наложено наказание от три години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и по две години и осем месеца „лишаване от свобода“ на К.К. и В.А., изтърпяването на което е отложено за срок от четири години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK