18 арестувани при спецакцията в Гоце Делчев, Абланица и Дебрен

Снимки: ПРБ

От частни домове в Дебрен и Абланица са иззети наркотици и нелегален тютюн

Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе днес на територията на Гоце Делчев и селата Абланица и Дебрен под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, и Районна прокуратура - Гоце Делчев.

В нея са участвали служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Специализирани полицейски сили при ОДМВР - Благоевград, РУ – Гоце Делчев и дирекция „Жандармерия“.

Проверени са 226 лица, от които 18 са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Трима от тях са привлечени към наказателна отговорност. Органите на реда са инспектирали 3 места за обществен подслон и 6 заложни къщи.

Извършени са проверки на 250 моторни превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, издадени са 30 фиша по Закона за движението по пътищата.

В хода на операцията, в частен дом в с. Дебрен, община Гърмен, са били намерени и иззети около 1,4 килограма тревиста маса, реагираща положително на канабис, две засадени в саксии канабисови растения, около 6,2 грама амфетамин и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 и 354в, ал.1 от НК.

В друго жилище в същото село полицаите са открили около 1, 060 килограма нарязан тютюн.

В частен дом в с. Абланица, община Хаджидимово, служителите на реда са установили машина за рязане на тютюн. Освен това в същия имот са били намерени и иззети около 38 килограма ненарязан тютюн, 160 литра алкохол без задължителен бандеролен знак.

Проверени са били частен дом и автоморга в гр. Гоце Делчев, където са били открити няколко записи на заповеди, лична карта, талони на леки автомобили и около 370 грама златни накити.

Тези вещи били разпределени в полиетиленови пликове с изписани имена и телефонни номера. По случая е започнало разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Камбито07:13 - 03.07.2020
Много шум за нищо, всяко чудо за три дни, ако е голямо за пет...
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK