1755 лева събраха за часове млади червенокръстци от Огняново за лечението на 12-годишния Мустафа Кичуков

Снимки: БМЧК - Огняново

1755 лева събраха децата от БМЧК – Огняново по време на проведената от тях в неделя доброволческа акция за набиране на средства за лечението на 12-годишния Мустафа Кичуков от същото село.

Сумата, дарена от добри хора, младите червенокръстци събраха само за няколко часа, след като застанаха със специално приготвените за целта касички- кутии пред входовете на хотелите и плажовете в курортното село в Гърменско. 

Кутии за набиране на средства за лечението на малкия Мустафа Кичуков, на когото докторите буквално преди месеци открили левкемия, и то в напреднал стадий, са поставени и във всички хранителни магазини в селото с едничкото желание и молба към дарителите от страна на децата от БМЧК да помогнат на  момчето да оздравее. 

Родителите на Мустафа нямат възможност да платят скъпото лечение на детето си, затова от доброволческата организация на БМЧК и БЧК - Огняново, на която председател е кметът на селото Димитрия Гюрова, са подели благотворителната инициатива. 

Иначе ръководената от кметицата на Огняново местна структура на БЧК и БМЧК развива стратегическа за селото дейност. Клубът на БЧК в Огняново е един от най-дейните в региона, а стремежът на всички е да са в помощ на хората.

Настоящата кампания на младежите от БМЧК – Огняново е под мотото „Нека помогнем на нашия приятел Мустафа Кичуков да изживее щастливо и безгрижно детство!”.

 

КОМЕНТАРИ

Невсе Авдикова20:00 - 24.08.2016
Може ли номер на банкова спетка, ако има
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK