Най-дългото хоро се изви в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Евродепутатът Ангел Джамбазки подари на гр. Кюстендил запомнящ се и много емоционален празник с участието на народния певец Илия Луков.

Празникът беше изпъстрен с фолклорни танци от известните кюстендилски фолклорни състави  от селата Жабокрът и Слокощица, Фолклорен състав „Родолюбие”, както и клуба на учителката и треньорка - Рени Цветкова.

Празникът протече под надслов „Да се хванем на хорото“, защото то е българска традиция, родолюбие и връзка с бащиното огнище, с подкрепата на Ангел Джамбазки.

В организацията особено важно място заемат председателят на ВМРО – Кюстендил, Георги Петров, и неговата съпруга Александра Димитрова, които също се погрижиха за участието на най-добрите кюстендилски фолклорни състави.

Ангел Джамбазки, който особено уважава хората на гр. Кюстендил, беше довел от Мездра свои любими участници от фолклорна група, които заедно с кюстендилските танцови групи напълно заслужиха аплодисменти и грамоти за участието си  в днешното тържество.

Арката в Кюстендил беше изпълнена с над 600 души, които бяха дошли да се порадват на българските традиции - хора и ръченици, и така неповторимите цветни носии.

По усмивките на лицата на присъстващите им личеше, че те са особено доволни от видяното и са се почувствали наистина като българи. Някои от тях изразиха гласно желанието си да се повтарят повече подобни празници, които затвърдяват любовта към българския корен.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: ВМРО
Снимка: ВМРО
Снимка: ВМРО
Снимка: ВМРО
Снимка: ВМРО

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK