170 л алкохол иззеха от борса в Сандански, цигари без бандерол - от кола край Благоевград

снимки: МВР

148 200 къса цигари без бандерол са открити в лек автомобил в близост до Благоевград, от борса в Сандански са иззети 170 литра алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На главен път Е-79 в местността „Антените” в посока София вчера бил спрян за проверка лек автомобил „Фиат Скудо“. Шофирал 39-годишният Й.М. При извършеното претърсване на автомобила в товарния му отсек служители на ГДБОП открили и иззели общо 148 200 къса цигари без бандерол. 129 200 от тях са марката „Фаст”, 19 000 къса - „Йорк”. По случая е образувано досъдебно производство.

Около час по-късно на паркинга на бензиностанция на главен път Е-79 в района на „Полигона”, където се очаквало да се осъществи сделка, е заловен Б.Б., на 36 години от гр. Петрич. Двамата са задържани със заповед за 24 часа.

Отново вчера, след получен сигнал, служители на сектора за борба с организираната престъпност в Благоевград, съвместно с експерти от Митница Югозападна, извършили проверка на борса за търговия с алкохолни и безалкохолни напитки в промишлената зона на гр. Сандански.

Борсата е собственост на братята П. Л. /46 г./ и А. Л. /42 г./ от същия град. В хода на проверката са открити незаконен казан за производство на спиртни напитки, както и стоки без акцизен данъчен документ – ракия в пластмасови туби от по 5 и 10 литра. Общото количество на намерения алкохол е 170 литра.

По случая е съставен митнически протокол, въз основа на който ще бъде съставен акт за извършените нарушения. Действията по двете разследвания продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK