170 години от рождението на Христо Ботев честват в Калофер

Снимка: cucovata.com

170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде почетена днес и утре в Калофер.

Гост на тържественото честване тази вечер ще бъде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя ще приеме строя и ще поздрави почетния караул от представителни части на 61-а Стрямска механизирана бригада на площад "Христо Ботев".

Ще бъдат поднесени цветя пред паметника на майката на поета Иванка Ботева и пред бюст-паметника на Христо Ботев в Националния музей.

По повод 170-ата годишнина от рождението на големия революционер и поет, Караянчева ще произнесе слово на тържественото събрание в Народно читалище "Христо Ботев".

В събота, 6 януари, на която дата е роден Ботев, отново на централния площад ще се състои митинг-поклонение с почит към подвига и делото на големия български поет и революционер.

Програмата включва традиционното тържествено събрание, на което ще бъдат припомнени по-важните дати и събития от живота на войводата. 

Очаква се хиляди българи да се включат в тържествата. Днес в София ще бъде открит мраморен бюст на Ботев на площада пред Регионалният исторически музей, бившата Централна баня.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK