Седмокласничка от Второ ОУ-Гоце Делчев, в топ 10 на най-талантливите млади химици в България

Снимки: Второ ОУ "Гоце Делчев" - Гоце Делчев

Седмокласничката Цветелина Шербетова от гоцеделчевското Второ ОУ е сред 10-те най-талантливи млади химици в България. Тя даде своята заявка в топ 10 с отличното си представяне на националното състезание по природни науки, организирано от Министерството на образованието и науката.

Състезанието се проведе на 9. юни в една от залите на СУ "Св. Климент Охридски" в София при голям интерес от страна на ученици и учители от цялата страна.

Второ основно училище "Гоце Делчев" бе представено в състезанието по модул Химия от седмокласничката Цветелина Шербетова с категорична заявка от нейна страна за значителни бъдещи успехи в тази дисциплина.

При силната конкуренция от над 260 участници, от максималните 100 точки Цвети постигна личен резултат от 85.5 точки и се класира в топ 10 на най-талантливите млади химици в България.

За отличното си представяне Цветелина Шербетова получи престижна грамота, като с грамота бе наградена и нейната учителка Ваня Ролева за отличната подготовка на ученичката си.

Днес директорът на Второ ОУ „Гоце Делчев“, Цветанка Петричкова, поздрави и двете фаворитки и им пожела заедно да постигат още много и по-добри резултати и през следващата учебна година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK