Осмо СУ "Арсени Костенцев" започна учебната година като първото иновативно училище в община Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Много усмивки, празнично настроение и звънки детски гласове озариха двора на Осмо средно училище "Арсени Костенцев" в Благоевград за тържественото откриване на новата учебна година. А тя ще бъде по-специална и по-вълнуваща и за ученици, и за учители, тъй като Осмо СУ ще я започне като иновативно училище.

Училището е обявено за иновативно с решение на Министерски съвет от 9. юли 2018 г. То е и първото с такъв статут на територията на община Благоевград, съобщи с гордост в словото си директорът Сергей Биров. 

„С гордост можем да заявим, че изпращаме една изключително успешна година за нашите ученици и училището като цяло. Постиженията на учениците го доказаха за пореден път. Наши възпитаници бяха първенци в национални състезания и олимпиади по информационни технологии, английски език, математика, различни видове спорт. Те намериха и заслужено признание от Община Благоевград за обявяване на Осмо СУ за „Училище на 2018 г.“, отбеляза Биров.

Пред стотиците ученици, учители и родители, събрали се в училищния двор, той заяви, че Осмо СУ започва новата учебна година с оптимизъм и увереност в успеха на 674 ученици и 55 души педагогически персонал, готово да посрещне предизвикателствата на модерните технологии, които му предстоят като иновативно учебно заведение.

Поздравителни адреси получи училището за първия учебен ден от кмета на община Благоевград, Атанас Камбитов, от областния управител Бисер Михайлов и от началника на Регионалното управление на образованието - Ивайло Златанов. 

В 38-ия випуск първокласници училищния праг за първи път ще прекрачат 100 нови ученици. "Всичко започва от знанието, най-важен е първият учител. Подайте му ръка, за да ви поведе по пътя на просвещението", обърна се към най-малките възпитаници директорът, който благодари и на родителите за доверието и подкрепата.

С пожелания да бъде здрава, спорна и продуктивна той официално даде старт на новата учебна 2018/2019 г., а учителите призова: "Стремете се да правите ученето интересно и привлекателно, превръщайки ученика в изследовател и творец!".

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK