17-годишна ученичка с три награди на Пирин Фолк. Петя Панева бе безспорен фаворит в Конкурса за изпълнителско изкуство

Снимка: Пирин фолк

Наградите на XXV-то юбилейно издание на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански вече са факт. Победителите ще останат в историята. Интересно е, че двама от изпълнителите си тръгнаха с по три награди. 17-годишната Петя Панева от Варна е безспорният фаворит в Конкурса за изпълнителско изкуство. Чаровната млада дама бе отличена с Първа награда на Фестивалното жури.

Талантът й бе оценен и от Журналистическото жури, а гласовитата ученичка спечели и вота на публиката в Летния театър. Семейният тандем Ива и Велислава Костадинови също ще има вече три награди от Пирин Фолк в колекцията си. Талантливите сестри грабнаха втора награда на Фестивалното жури за песента си „Не ме давай, мила майко“. Композицията по музика и текст на баба им Гуна Иванова бе отличена и от слушателите на радио Благоевград, както и от публиката в Летния театър.

С две награди си тръгна и очарователната Камелия Ванчева и песента й „Сватбеният ден“. Тя се радва на специалната награда „Свети Врач“ на Кмета на Община Сандански и на телевизионния зрител. Зрителите пред малкия екран отличиха и дуета Станислава Бобева и Костадин Джигошев. Голямата първа награда в Конкурса за авторска песен бе присъдена на младата Светла Дукатева за песента й „Българско хоро“.

Трета награда в Конкурса за авторска песен бе присъдена на песента „Църна Яно“ в изпълнение на Васил Вълканов, а аналогът в Конкурса за изпълнителско изкуство отиде при Малин Домозетски. Втората награда в Конкурса за изпълнителско изкуство получи обещаващия 17-годишен Антонио Симеонов. Журналистическото жури определи за свой фаворит песента „Българско момиче“ в изпълнение на Дения Пенчева.

Специални гости с музикални поздрави към зрителите бяха Севдалина и Валентин Спасови, Лия, Румяна Попова, Илия Луков и Цветелина. Те изпълниха емблематични песни от 25-годишната история на Пирин Фолк. Всички изпълнения бяха с хореографии на Ансамбъл „Чинари“, които представиха и авторски „Македонски танц“.

XXV-то юбилейно издание беше празник за всички любители на македонската песен. С история от четвърт век и със старта на „Детски Пирин Фолк“ се поставя ново начало на единствения по рода си фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство в България!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK