17 години от трагедията пред „Индиго“

Снимка: БГНЕС

На днешния ден, 21. декември, се навършват 17 години от трагедията пред столичната дискотека "Индиго". При инцидента загинаха 7 деца, а 12 пострадаха, стъпкани и задушени.

Всяка година на мястото на бившата дискотека (на стадион "Юнак" - днес на мястото отново има ледена пързалка, макар и с по-малки размери от стандартните) се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.

БГНЕС припомня, че осъдени за трагедията пред дискотека "Индиго" на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги. Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов - глоба от 3000 лева.

Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти.

На 20. декември 2002 година Софийският апелативен съд прекрати делото и го върна на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения.

Последва и второ връщане на делото. Процесът бе насрочен за трети път на 30. март 2006 година.

Ден преди това прокуратурата внесе за трети път обвинителния акт./БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK