161 зрелостници се разделиха с НПГ "Димитър Талев" с дипломи и грамоти, отличниците получиха медали и романа "Железния светилник"

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

Под звуците на училищния химн започна вчера официалното и традиционно връчване на дипломите на зрелостниците от випуск 2016 в НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев. 

Дипломиралите се 161 ученици на тържествената церемония получиха своите дипломи за завършено средно образование и за придобита професионална квалификация.

Пълните отличници са 10 % от общия броя на завършващите. За тях бяха предвидени специално изработеният медал на НПГ и романа на Димитър Талев – „Железният светилник“, връчени им от ръководството на училището и директора Мария Георгиева, за да им напомнят началото на пътя към реализацията им в живота. 

С мъдро вълнуващо и емоционално послание, провокирано от раздялата с поредния випуск млади, красиви и умни хора, директорът на гимназията Мария Георгиева се обърна към всички завършващи с думите: "Скъпи ученици от випуск 2016, сякаш беше вчера, когато в 8-и и 9-и клас се справяхте в непознатото училище, опитвайки се да намерите кабинета за следващия час и в очакване този час да ви донесе успехите на големите. Сега вие сте големите, които стоят тук, готови да се дипломират и да тръгнат напред към света.

Пред вас неизбежно ще има много предизвикателства. Затова очаквам всеки да се изправя пред тях с високо вдигната глава и широко отворено сърце. Съветвам ви да не се опитвате да "минавате между капките". Това не движи света. Необходимо е да се опитвате да надминавате всичко, което сте постигнали, да го надграждате и да бъдете отлични във всяка задача, независимо дали тя е малка, или голяма. 

Няма да имат смисъл мечтите ви, ако не се стремите към тяхното осъществяване. Затова излезте и смело преследвайте мечтите си! Прекрасно е да планувате бъдещето си, но не живейте там! Защото нищо не се случва в бъдещето, а в настоящето. Предизвикателството ми към вас е да разгърнете своя потенциал и ако всеки от всички ви 161 ученици от випуск 2016 има възможността да направи това, представете си какъв ще бъде ефектът. Бъдещето е във вашите ръце. Възползвайте се максимално от него! 

Не забравяйте, че вие сте продукт на НПГ “Димитър Талев“! Гордейте се! На добър час!“. 

С много мотивиращо приветствие поздрави многобройните зрелостници, техните родители и гости и председателят на Училищния парламент Росица Джамбазова - директор на Бизнес инкубатор - Гоце Делчев. 

Финал на тържествената церемония вчера в НПГ "Димитър Талев" бе стилен коктейл във фоайето на училището, подготвен от учениците от 9 „а” клас и преподавателите по туризъм Надежда Илиева и Неда Баракова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK