16 задържани при спецакция в Гоцеделчевско

Снимка: Infomreja.bg

Акцията се провежда в 3 населени места, а арестуваните са се занимавали с наркоразпространение

16 са задържаните при специализирана полицейска операция в Гоце Делчев и три села от региона. Това обяви главният секретар на МВР, Ивайло Иванов, който пристигна заедно с главния прокурор Иван Гешев на мястото.

„Основното, с което се занимават тези лица, е наркоразпространение. Невинаги присъствието на полиция в едно населено място е гарант, че няма да има извършване на престъпления. Затова за нас е много важна превенцията, която се извършва, да има много добра комуникация между жителите на това населено място, кмета, полицията и прокуратурата“, коментира пред журналисти, Ивайло Иванов. 

От своя страна главният прокурор Иван Гешев коментира, че целта на тези съвместни действия на прокуратурата и МВР е една – към края на годината резултатите от битовата престъпност да са много по-добри. Да има чувствително намаление на битовата и конвенционалната престъпност в цялата страна.

„Това са едни рутинни действия, които продължават всяка седмица и ще бъдем упорити, докато не постигнем някакъв резултат. Говорихме и с кмета на Гоце Делчев, ние не можем да решим проблемите с образованието, с работата, въпреки че виждам, че градът е жив и красив, за което поздравления.

Но можем да направим две неща – да поставим като приоритет битовата и конвенционалната престъпност и да продължаваме да работим в тази посока, за да могат нивата на тази престъпност да са различни, и то не само тази година.

Това, че посещаваме градове и населени места е да дадем знак на хората, които извършват престъпления, че не е здравословно да продължават да осъществяват тази дейност. В едни други години това се наричаше превенция и профилактика. Някои от тях ще се замислят, по-важно е за мен да се намалят престъпленията“, категоричен беше главният прокурор Иван Гешев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK