16 ученици от ПМГ „Яне Сандански" - Гоце Делчев отличени в конкурса за есе на фондация „Българска памет”

Снимка: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев

ПМГ „Яне Сандански“ отново се открои като училище с най-много отличени ученици в конкурс, организиран от фондация "Българска памет".

Шестнадесет възпитаници на гоцеделчевската гимназия силно впечатлиха журито със своите есета на тема „Пет идеи за моето развитие и развитието на моето населено място“, в които учениците представиха своите оригинални идеи и показаха отлично умение за изразяване на аргументирана лична позиция, коментираха от ръководството на ПМГ.

Гордост за елитното училище са единадесетокласниците Елена Папалюгова, Ивет Бялева, Надя Патинова, Нериман Топчиева, Фатме Фета, Михаил Мулячки, Нелина Шишкова, Гергана Лапчева, десетокласниците Филдез Табанли, Фатма Табанли, Ханифе Караюсеин, Айлин Петреликова и дванадесетокласниците Румен Карасмилов, Радостина Тупарова, Ваня Самокишева и Мохамед Хюсеин.

Научни ръководители на отличените в поредния конкурс ученици от ПМГ ”Яне Сандански” са прекрасните им учителки Таня Трапова и Евгения Попова.

За отличното си представяне в конкурса учениците от елитната гимназия са одобрени за участие в Проект „Комуникация за ориентиране на младите в политиките за активно стартиране – КОМПАС“, финансиран по програма „Еразъм +“. Те ще участват още  в края на месец февруари в тридневно събитие, прилагащо методите на неформалното обучение.

 

КОМЕНТАРИ

кубрат19:36 - 09.02.2016
Като чета имената,имам чувството,че така нареченото ,,елитно" училище се намира в Ориента !!!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK