Предадоха на съд двама обвиняеми за хулиганство по време на протест

Снимка: Infomreja.bg

Нападнали жена и удряли автомобила й пред погледите на двете й деца

Днес, 19.01.2021 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемите Г.Г., на 26 г., и С.А., на 32 г.

Г.Г. е обвинен в това, че противозаконно е повредил чужда движима вещ - лек автомобил, собственост на И.М. – престъпление по чл.216, ал.1 от НК, както и в това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост - престъпление по чл.325, ал.2, вр, ал.1 от НК.

С.А. е обвинен само за престъпление по чл.325, ал.1 от НК.

На 17.08.2020 г. около 21,00 ч. в района на Румънското посолство, гр. София, се провеждал граждански протест. Около 21,30 ч. протестиращи застанали на пътното платно, за да блокират движението в района. Между тях били и двамата обвиняеми. По същото време Е.М. управлявала лек автомобил, собственост на съпруга ѝ И.М., и се движела по бул. „Ситняково“. В автомобила били съпругът ѝ и двете им малолетни деца.

В района на кръстовището пред Румънското посолство Е.М. забелязала протестиращите граждани и навлязла с автомобила в кръстовището бавно, опитвайки се да мине напред. Участващите в протеста граждани започнали да викат да спре. Е.М. спряла, но навлизането на автомобила в кръстовището предизвикало гневна реакция сред протестиращите. Те наобиколили превозното средство и започнали да блъскат, удрят и клатят автомобила. Децата на Е.М. се уплашили и разплакали. Обвиняемият Г.Г. бил част от протестиращите, които блъскали по автомобила. Той нанесъл удари с ръце по предното стъкло на колата, в резултат на което стъклото се счупило. Тези действия Г.Г. извършил пред двете деца. След това се оттеглил и се слял с тълпата.

Е.М. се обадила на телефон 112 и подала сигнал за случващото се. В това време обвиняемият С.А. нанесъл удари по страничните стъкла и капака на колата. След това той минал от задната страна на автомобила и свалил с ръце регистрационната му табела, с което демонстрирал пренебрежително отношение към установения в страната правов ред. Веднага след това С.А. се оттеглил към автобусната спирка и оставил там извадената от него регистрационна табела.

Към мястото на инцидента били изпратени екипи на полицията. По случая било образувано досъдебно производство, на Г.Г. е била взета мярка за неотклонение „подписка“, а спрямо С.А. - мярка за неотклонение „гаранция в пари“.

Предстои делото срещу двамата да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK