16-годишно момче от Хвостяне се удави в река Места, приятели го учили да плува, попаднал във водовъртеж

Снимка: Infomreja.bg, архив

16-годишно момче от гърменското село Хвостяне, единствено дете на родителите, се удави в следобедните часове днес в река Места. 

Мелеим (в превод от турски Ангел) Изеиров с още двама приятели от селото днес решили да отидат да се разхрадят във водите на Места, където повечето момчета и мъже от Хвостяне отиват да плуват в летните горещини. 

Момчето не можело да плува добре и още при влизането в реката се озовало във водовъртеж, дълбок около 4-5 метра, който буквално го погълнал. 

Уплашените и ужасени приятели на 16-годишния Мелеим се опитали да му помогнат, но не успели, коментират очевидци на жестоката трагедия. 

Момчетата и мъжете, които били покрай реката, се хвърлили и претърсили района, където влязъл Мелеим, но не го открили. 

Запознати коментираха, че водовъртежът в малкия, но дълбок участък се бил образувал там, където водата от "Топлицата" в гоцеделчевското село Мусомища се вливала в река Места. 

Светкавично на място се отзовали и спасителни екипи от полицията и противопожарна охрана. 

След около 30-40 минути водата изхвърлила тялото на 16-годишното момче, само на метри от водовъртежа в плитчините. 

Пристигналите спасители в продължение на повече от 20 минути правили интензивно изкуствено дишане на младежа с надежда да го спасят, но не успели да го върнат към живота.

Трагедията в гърменското село Хвостяне е голяма. Родителите на удавилото се момче не са на себе си и не могат да повярват, че с него се е случило най-лошото. 

Мелеим Изеиров е единственото дете в семейството. Той е ученик в НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев. 

 

Мелеим Изеиров

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK