16-годишната Милица Стойчева е новата "Девойка Кюстендилска пролет"

Снимки: Община Кюстендил; Ирина Скендерска

16-годишната ученичка в ПГ по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ – Кюстендил, Милица Стойчева, е 52-рата Девойка Кюстендилска Пролет.

Нейни подгласнички са Ивана Митрева на 16 години, също ученичка в ПГ по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ – Кюстендил, и 17-годишната Виктория Стоичкова от ПМГ „Емануил Иванов“ – Кюстендил. За момиче на публиката бе избрана Савина Димитрова на 16 години от ПМГ "Емануил Иванов" - Кюстендил.

Изборът се проведе на площад “Велбъжд“ в три кръга - официални тоалети, спортно облекло и единствения по рода си в България тур с народни носии. Участничките, които дефилираха тази година, бяха 14 на брой на възраст между 16 и 19 години.

Водещи на програмата бяха актьорите Диана Любенова и Станимир Гъмов. В празничната програма участваха популярните изпълнители Тита, Стивън Ачикор, както и любимеца на всички Дичо.

В журито бяха всички носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента.

Победителката в "Девойка Кюстендилска пролет 2018" получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката - по 850 лв. 

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа на площад „Велбъжд”, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма ще вземат участие квартет „Белканто“ и ансамбъл „Чинари“.

За втора година в местността Хисарлъка от 13.00 часа ще стартира програмата на новоизградената сцена, част от Късноантичната и средновековна крепост с участието на квартет „Белканто“.

Малко по-късно от 14:30 часа на сцена „Хисарлъка” ще се изявят танцови състави от община Кюстендил.

С юбилеен концерт на рок група „Фактор“ ще завършат тържествата по повод избирането на Девойка „Кюстендилска пролет“ 2018 и официалния празник на града.

На 21. март от 19.00 часа на площад „Велбъжд” всички фенове на рок музиката ще имат възможността да чуят на живо любимите на поколения българи песни, изпълнявани от групата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK