16-годишен пребит и с опасност за живота

снимка: infomreja.bg, архив

Момчето е с откъснат далак и наранявания по цялото тяло и главата. Един от тримата му предполагаеми нападатели е задържан

16-годишен ученик от столичното 35-о СОУ в кв. "Лозенец" е бил зверски пребит около 19 ч. вчера, пише vesti.bg. Андрей е настанен с опасност за живота в противошокова зала на "Пирогов". Лекарите са извадили единият му бъбрек, съобщи за БТА доц. Огнян Бранков, завеждащ детското отделение в болницата.

Момчето е и с травмиран далак и с множество наранявания по тялото и главата. Нападението е станало в двора на училището му. Криминалисти от 4-то РПУ вече са задържали 15-годишен ученик от Строителния техникум "Христо Ботев" - Валентин. Пред полицаите битото момче обаче успяло да каже, че нападателите му са били двама или трима непознати.

Инцидентът има предистория, а между момчетата - стара вражда

На 11 ноември педагогическият съветник на 35-о училище сигнализирал в районното управление за нарастващо напрежение между техни възпитаници и ученици от Строителния техникум. Полицаите разследвали инцидент от 7 ноември, когато четирима единайсетокласници от 35-о се спречкали с двама 15-годишни от професионалното училище. Малките, обаче, се оказали по-силни и ги набили.

Всички те били разпитани, а един от потърпевшите подал жалба и представил съдебно-медицинско удостоверение за нанесена лека телесна повреда. На двамата непълнолетни, един от които Андрей, били съставени протоколи за предупреждение, последвани от уведомления на родителите и на ръководството на учебното заведение.

В момента служителите на реда разпитват други непълнолетни, станали неволни свидетели на инцидента. Няколко от децата категорично са посочили задържания Валентин като автор на жестокия побой.

По случая се води досъдебно производство, а материалите ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK