Шефът на Крис: Ние ще се борим до последно, защото смятаме, че е невинен

Снимка: Личен профил на Крис

„Кристиян е невинен. Докато не влезе присъда в сила, той е невинен. Това е презумпцията за невиновност, която важи за всеки от нас. Той няма нужда да доказва, че е невинен”. Това заяви един от адвокатите на Кристиян Бойков - Любен Казанлиев.

Припомняме, че по-рано днес Кристиян, сочен за автор на хакерската атака срещу системата на НАП, беше освободен от ареста с мярка за неотклонение "подписка". Тя бе определена от Софийската градска прокуратура, два дни след задържането на 20-годишния младеж.

„Към момента това, което знаем е, че Кристиян е освободен. Правната квалификация е променена, но той продължава да е обвинен. Засега не можем да дадем повече информация. Надяваме се да му свалят обвиненията”, каза още адвокатът.

„Кристиян е прекарал два дни в ареста без да е виновен за нищо. Компетентните органи ще кажат дали е виновен или не е. Ако кажат, че е, накрая съдът ще прецени”, посочи още Казанлиев и допълни, че състоянието на Кристиян е повече от добро.

„Ние ще се борим до последно, защото смятаме, че е невинен и защото дори и най-ниското наказание считаме, че не е относимо към него. То ще му нанесе прекалено голяма вреда в професионален план, поради което той не може да си позволи да бъде обвинен и да не се защити адекватно”, категоричен е адвокатът.

Относно това, кой и как е извършил хакерската атака, Казанлиев коментира: „Не мога да кажа какво се е случило  и кой го е извършил, нямаме информация. Нашата стратегия е Кристиян да не се явява пред медии и пред камери”.

Георги Янков, мениджър на компанията за киберсигурност, където работи 20-годишният Кристиян заяви, че Кристиян със сигурност ще се върне на работа при тях. „Не мога единствено да кажа кога. Засега сме щастливи, че сме заедно и че не е в ареста. Никой от нас не чувства справедливо това, той да бъде обвинен", каза още той./ НОВА ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK