156 младежи от 15 държави на летен лагер в АУБ

Снимка: Infomreja.bg, архив

156 ученици от 15 страни посрещна Американският университет в България вчера. До 16 юли младежи от САЩ, Испания, Люксембург, Румъния, Кувейт, Казахстан, Русия и други държави ще учат и ще се забавляват заедно в АУБ. С пълна стипендия в лагера ще участват победители от националното състезание по творческо писане, както и един ученик от Румъния. 

Освен ежедневните образователни курсове и извънучебни дейности, учениците ще покажат своите артистични заложби на „Вечер на талантите“. Сред заплануваните дейности са „Вечер на киното“, включване в доброволчески дейности и „Международна вечер“. 

Обучението в летния лагер се провежда изцяло на английски език. Програмата включва осем образователни курса, от които всеки участник може да избере три. Курсовете, които се предлагат са: журналистика, бизнес, творческо писане, театър, лидерски и комуникационни умения и др. Всички ученици получават от АУБ сертификати за участие в образователната лятна програма след приключването й. 

Освен образователните курсове, програмата на лятното училище е изпъстрена и с много забавни извънкласни дейности. Участниците могат да практикуват баскетбол, волейбол, боулинг, йога, футбол и други спортове. Посещения на Рилския манастир и София също са част от програмата, тъй като идеята е младите хора да се запознаят с красотите и традициите на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK