153 акта за нарушения състави горската дирекция в Благоевград през януари

снимка: infomreja.bg, архив

Над 2100 проверки са извършили през януари служителите на Регионалната дирекция по горите в Благоевград. 

Проверени са 417 ловци и 282 риболовци, както и 760 превозни средства, транспортиращи дървесина. В това число 472 на постоянните контролни горски пунктове и 21 обекта за добив на дървесина.

За периода от горските инспектори към РДГ – Благоевград, служителите на държавните горски и ловни стопанства на територията на дирекцията са съставени общо 153 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча, Закона за рибарството и аквакултурите.

83 от тях са изпратени в прокуратурата за произнасяне, като 54 са върнати за административно производство, а по една преписка има образувано предварително производство.

Издадени са 90 наказателни постановления. Наложена е една принудителна административна мярка.

За месеца са задържани 6 куб. м строителна дървесина, 51 кубика дърва за огрев, 1 куб. м фасонирана дървесина, както и две моторни превозни средства, 4 каруци, бензинов моторен трион и други инструменти за дърводобив.

Проведена е процедура и е извършена продажба на конфискувана дървесина на стойност 12 244 лв.

През месеца са проведени съвместни проверки със служители на: Министерството на вътрешните работи по спазване на Закона за лова и опазване на дивеча; Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и отдели „Териториално и селищно устройство” при общините в обектите, в които постъпва, преработва се или от които се експедира дървесина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...