Над 160 шофьори с отнети книжки през празничните дни

Снимка: Infomreja.bg, архив

Леко интензивен трафик, но без задръствания към момента

Много нарушения в празничните дни около Нова година отчитат от "Пътна полиция". Само за 31 декември и 1 януари за различни нарушения на пътя са издадени над 5000 документа, включително актове, електронни фишове и фишове.

"161 водачи са лишени от право да управляват моторни превозни средства по различен повод". Това съобщи Лъчезар Близнаков от ГД "Пътна полиция" на брифинг на изхода на София в посока Пловдив.

"Повече от 80 са установените случаи на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества за тези два дни около Нова година", отбеляза той.

"Леко интензивен трафик, но без задръствания към момента, и засилено полицейско присъствие има в последния празничен ден. Във връзка с осигуряване на безопасното придвижване на гражданите за денонощието са предвидени над 400 полицейски екипи по пътищата, като 127 от тях са с мобилни технически средства за контрол на скоростта", информира Близнаков.

За периода от 20 декември 2019 г. до 1 януари 2020 г. - миналите Коледни празници, са възникнали 195 тежки пътнотранспортни произшествия, ранените са 260, а загиналите са 15 души.

За същия период на тази година се отчита намаление на тежките произшествия, като те са с 46 по-малко или 149, ранените са 191, а загиналите по пътищата са 12 или с трима по-малко.

Нека през новата година да бъдем по-отговорни и дисциплинирани, като запазим тази положителна тенденция за намаление на жертвите и ранените на пътя, апелираха от "Пътна полиция". /Dariknews.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK