1500 ще участват в „Балканска черга“ 2014

снимки: Фестивал "Балканска черга"

1 500 души са дали заявки за участие в тазгодишния международен форум „Балканска черга“ 2014 г. На сцената в село Шишковци, в рамките на три дни, ще се представят фолклорни състави от Кюстендилска област, Перник, Благоевград, Каварна, Балчик, Дулово, Ямбол, Луковит, Пазарджик и много други.

Фестивалът на балканската черга, фолклора и занаятите стартира на 19 септември и ще продължи до 21 септември. Още в първия ден е предвидено участие на поп-фолк изпълнителката Магда. За любителите на сръбската музика пък босилеградчанинът Лазо ще влезе в ролята на Кеба и Шабан Шаулич. За доброто настроение на многобройната публика ще се погрижи и Надя Казакова.

На следващия ден /20 септември/ в центъра на Шишковци свои изпълнения ще представят и сестри Филатови от Благоевград. Очаква се международният фестивал да бъде закрит на 21 септември /неделя/ с многобройни изпълнения на самодейни състави и фолклорен състав от Косово.

Организаторите на събитието – кметът на Шишковци Климент Терзийски и председателят на сдружение „Роден край“, Борислав Крумов са предвидили още много изненади за всички участници и гости на събитието.

 

 

СНИМКИ ОТ "БАЛКАНСКА ЧЕРГА 2013" ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: Фестивал "Балканска черга"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK