ВМРО отправи искания към кмета на Благоевград заради коронавируса

Едно от исканията е да се отмени синята зона в града

По повод тревожните новини, които идват вече отвсякъде, свързани с пандемията, предизвикана от вируса COVID-19, Общинския комитет на ВМРО-Благоевград, настоява пред местните власти за следните действия:

1.  Община Благоевград незабавно да организира доставката на предпазни маски, като те да се раздават безплатно на гражданите на общината с инструкции, защо е необходимо да се носят тези предпазни средства.

2.  Заедно със защитните маски да се раздават и чифт гумени ръкавици, които изчезнаха от аптеките в общината, а за същото да бъдат натоварени домоуправителите на етажната собственост.

3.  Временно да се отмени „Синя зона” в Благоевград.

4.  Работниците от „Социален патронаж”, които разнасят храна на възрастни, болни хора с проблеми с предвижването, да бъдат инструктирани да правят списъци с нужните лекарства за тези хора, а общинските власти да организират доставката на същите тези лекарства.

5. Да се задължат кметовете на селата в община Благоевград да правят списъци с лекарствени средства, необходими на хората от селата, а общинските власти на Благоевград да организират тяхната доставка.

6. Незабавно спиране на каруците, които обикалят града, защото те способстват за разпространението на заразата от квартал в квартал.

7. Община Благоевград веднага да пристъпи към незабавна дезинфекция на улици и общински сгради, спирки, пейки сгради в Благоевград.

8. До края на извънредното положение „ВиК” Благоевград, да не спира водоснабдяването на свои абонати, които не са платили използваната от тях вода. 

9. Община Благоевград незабавно да започне предоставянето на услуги по електронен път. По този начин ще се избегне струпването на хора пред гишетата в общинските служби.

10. Да се удължи с 3 месеца срока на изплащане на дължими месечни наеми за наети общински обекти, без наемателите да бъдат санкционирани с наказателни лихви. При събиране на местни данъци и такси да отпадне недобора.  

11. Да бъдат освободени от наем лица и фирми, които са наели общинска собственост, но същата е затворена на основание, заповедта на Министерство на здравеопазването във връзка с извънредното положение.

Общинският комитет на ВМРО-БНД, гр. Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK