Красимир Каракачанов: Честит Трети март - ден за размисъл, поука и преклонение!

Трети март носи разтърсващия дух на величави битки, донесли свободата ни

Уважаеми сънародници,

Днес се навършват 142 години от оная паметна дата в новата българска история, която бележи Освобождението на Родината ни.

България отново се завръща на картата на света. Въпреки пагубния Берлински конгрес, нашите прадеди извоюваха суверинитета на страната ни с много кръвопролития и героизъм.

Затова Трети март носи разтърсващия дух на величави битки, донесли правото на един древен народ отново да живее свободно.

Всички ние отново преосмисляме свободата като ценност, белязана с особен знак на страдание за героизъм, за политическа и духовна свобода, която беше без своя държавност, духовна и материална култура и беше подложена на унищожение.

Нашата свобода е чакана и бленувана, заплатена с кръвта на хиляди.

Саможертвата, която дадоха нашите апостоли, възрожденци и революционери, не беше напразна и България отново е свободна, със свои граници, армия, духовност, образование и книжнина.

Затова днес е време за размисъл, поука и преклонение, за да имаме достойно бъдеще и да предадем на децата си истината за нашата  история, за да я има България и да пребъде Родината ни!

 

Красимир Каракачанов

Министър на отбраната

Председател на ПП ВМРО-БНД

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK